Pravila za Futsal turnir

PRAVILA ZA FUTSAL:
Splošno:
– Igra se na igrišču Kubu pri Vodicah. Igrišče je v osnovi namenjeno inline hokeju tako da se igra na bande oz. na odboj.

– Igra se po sistemu 4+1 z maloodbojno žogo, velikosti številka 4, po pravilih FIFA.
– Tekma skupinskega dela traja dvakrat po 10-12 minut(odvisno od števila prijavljenih ekip in časovne stiske), tekme končnice pa dvakrat po 12-15 minut kosmate igre(brez ustavljanja ure).
– Tekma za tretje mesto se igra(zaradi različnega nagradnega sklada).
– Akumulirani prekrški – prekrški se seštevajo, ter 5 prekršek in vsak naslednji v istem polčasu pomeni kazenski strel iz 10m za nasprotno ekipo.
– Žoga mora prečkati polovico igrišča, preden se je lahko datakne vratar. Razen iz prekinitve (avta ali  prostega strela) in po odvzeti žogi, lahko igralci neposredno podajo vratarju.
– Če se tekma v skupini konča z neodločenim izidom, se izvajajo najstrožje kazni, da v primeru enake gol razlike in enakega števila danih zadetkov potem odločajo prav ti kazenski streli in ne met kovanca. Ekipi streljata po 1x in se izmenjujeta dokler ne dobimo zmagovalca.

Sistem:
Sistem bo odvisen od števila prijavljenih ekip in bo po vsej verjetnosti objavljen na dan žreba.

Pomembno:
– Vse ekipe se morate javiti pri INFO mizi pred pričetkom tekmovanja!
– Če ena ekipa zamudi na svojo tekmo, se rezultat registrira 3:0 za nasprotno ekipo.
– Če obe ekipi zamudita, se registrira rezultat 0:0, organizator pa ima proste roke, kar se tiče nadaljnjega tekmovanja obeh ekip, ki sta zamudili.
– Če igralec dobi direktni rdeč karton, se bo sodnik, po posvetu z organizatorji, odločil za dolžino/trajanje kazni. Na kazen se ni mogoče pritožiti, je pa mogoče namesto izključenega igralca dodati novega igralca, kateri ni nastopal za nobeno izmed ekip na turnirju.
– Organizator si pridržuje pravico, da spremeni pravila v kateremkoli trenutku, tudi med samim turnirjem – pomeni da lahko spremeni pravila, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O morebitnih spremembah pravil bodo udeleženci obveščeni na spletnih naslovih ali vodje ekip osebno na tekmovanju!
– Vsak udeleženec turnirja igra na lastno odgovornost!!!

Dodaj odgovor